SM i Ekonomi

Svenska Mästerskapen i Ekonomi

Svenska Mästerskapen i Ekonomi är en mästerskapstävling och en konferens, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.). Tävlingen riktar sig till alla ekonomstudenter från olika lärosäten i hela Sverige. Kristianstad håller i en av deltävlingarna däFullSizeRender (10)r det vinnande laget får åka och tävla mot andra studentlag. För mer information besök gärna om SM i ekonomi.

Förra året vann Felix Terman, Nils Thernfrid och Filip Wargéus delmästerskapen i Kristianstad och de åkte tillsammans med Cefyrekons styrelse till Gävle. Där tävlade 23 lag från olika svenska universitet och högskolor om mästerskapstiteln i Ekonomi. Killarna kom på en otroligt bra fjärde plats som föreningen är stolta över.

Det enda som krävs för att delta i tävlingen är att ni:

– är studenter på Högskolan Kristianstad,
– inte har mer än 210 högskolepoäng,
– är ett lag på tre personer (Har du inte några lagkamrater, anmäl dig ändå, så hjälper vi dig med detta).

Lagen får gärna bestå av medlemmar från olika årkurser, med olika huvudinriktningar. Tävlingen kommer att bestå av en tentamen med ekonomiområdets alla olika delar och även aktuella händelser som är relaterade till ekonomi. Skrivningen kommer pågå under tre timmar, där du tillsammans med ditt lag utreder frågorna och redogör för era svar i tentamen.

Det vinnande laget i Kristianstad kommer få åka till finalen och tävla, samtidigt som de kommer få gå på föreläsningar och middagar med studenter från alla olika lärosäten.  I finalen tävlar lagen om en ansenlig vinstsumma och utöver priset är detta en möjlighet att ha EN ROLIG TID, samtidigt som man binder kontakter med både företag och andra studenter.

Så nu är det dags för just DIG och dina vänner att anmäla sig till en helt oförglömlig resa!

Ni som vill hjälpa till, men inte vill tävla, kan höra av er till oss på nedanstående kontaktuppgifter.

För anmälan och/eller mer information angående tävlingen, tveka inte att kontakta:

Ordförande Ekonomutskottet Cefyrekon
ordforande.eu@cefyrekon.se

 

Kontakt

Cefyrekon
Elmetorpsvägen 15
Hus 13, våning 2
291 88 Kristianstad

Copyright Grafix Studio webbdesign 2013