Om oss

Vad är vi?

Cefyrekon är en studentförening för ekonomer och personalvetare på Högskolan Kristianstad som grundades av studenter på högskolan Kristianstad år 1982. Föreningen registrerades dock inte förrän år 1993. Cefyrekon finns för att erbjuda studenterna på Högskolan Kristianstad karriärmöjligheter och dessutom  göra studietiden så rolig och minnesvärd som bara möjligt. Vi är en fristående, politiskt oberoende och ideell förening som står utanför Kristianstad Studentkår och därför kommer ett medlemskap hos oss alltid vara gratis. Det är varje år över 900 studenter som väljer att bli medlemmar hos oss. Vi är medlemsförening i två stora riksorganisationer, Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation och Personalvetares Riksförbund, där 12 (2)vi tillsammans med liknande föreningar runt om i Sverige bedriver utbildnings- och näringslivsfrågor på nationell nivå.

Vad gör vi?

Karriär och näringsliv
Vi anordnar aktiviteter med syfte att hjälpa studenter att skapa kontakter i näringslivet och få en bra bild av vad som väntar dem när de sedan kommer ut i arbetslivet. Vi tycker det är otroligt viktigt att studenterna får denna näringslivskoppning för att stärka deras kompetens och göra de mer attraktiva på arbetsmarknaden.

Studiesocialt
Vi satsar också väldigt mycket på det studiesociala livet. Vi tycker det är viktigt att göra sociala och roliga saker utanför studierna så man kan slappna av, ha skoj med vännerna och lära känna nytt folk. Sittningar är något ni måste uppleva, det är standard inom studentvärlden. Det är en middag fast med massa sång, underhållning och roligheter som bidrar till en fantastisk stämning. Efter middagen blir det ofta dans/häng på plats eller utgång.

Kontakt

Cefyrekon
Elmetorpsvägen 15
Hus 13, våning 2
291 88 Kristianstad

Copyright Grafix Studio webbdesign 2013