Om oss

Om oss – Vad är vi

Cefyrekon är en studentförening för ekonomer, personalvetare och gastronomer på Högskolan Kristianstad. Cefyrekon finns för att erbjuda studenterna på Högskolan Kristianstad utbildnings- och karriärmöjligheter och dessutom  göra studietiden så rolig och minnesvärd som bara möjligt. Vi är en fristående, politiskt oberoende och ideell förening som står utanför Kristianstad Studentkår och därför kommer ett medlemskap hos oss alltid vara gratis. Det är varje år över 600 studenter som väljer att bli medlemmar hos oss och vi omsätter över en miljon kronor varje år. Vi är medlemsförening i två stora riksorganisationer, Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation och Personalvetares Riksförbund, där vi tillsammans med liknande föreningar runt om i Sverige bedriver utbildnings- och näringslivsfrågor på ett nationellt plan.

 

Om oss – Vad gör vi

Utbildning

Vi arbetar för att kvalitetssäkra utbildning och att göra våra utbildningar inom ekonomprogrammen, personalvetarprogrammet och gastronomiprogrammet bättre samt föra studenternas talan till lärarna och sektionen Hälsa & Samhälle. Vi har tre utskott, ekonom- personalvetar- och gastronomutskottet som varje månad har programråd, arrangerar aktiviteter riktade till deras studenter och som man kan kontakta om man har frågor och åsikter på sin utbildning.

Karriär och näringsliv

Vi anordnar aktiviteter med syfte att hjälpa studenter att skapa kontakter i näringslivet och få en bra bild av vad som väntar dem när de sedan kommer ut i arbetslivet. Vi tycker det är otroligt viktigt att studenterna får denna näringslivskoppning för att stärka deras kompetens och göra de mer attraktiva på arbetsmarknaden.

Studiesocialt

Vi satsar också väldigt mycket på det studiesociala livet. Vi tycker det är viktigt att göra sociala och roliga saker utanför studierna så man kan slappna av, ha skoj med vännerna och lära känna nytt folk. Sittningar är något ni måste uppleva, det är standard inom studentvärlden. Det är en middag fast med massa sång, underhållning och roligheter som bidrar till en fantastisk stämning. Efter middagen blir det ofta dans/häng på plats eller utgång.

Styrelsen har också hand om expeditionen som finns i hus 21 på våning 2 och där kan du bl.a. köpa extentor och biljetter till sittningar. Expeditionen har öppet måndag-torsdag kl. 12.05-12.55.

 

Om oss – Medlemsförmåner

Ett medlemskap hos oss är alltid gratis, och anledningarna till att vara medlem är många:

 • Förmånligare pris på våra aktiviteter och evenemang.
 • Tillgång till gratis extentor på nätet som är ovärderligt vid tentaplugg.
 • Reducerat pris på extentor på expeditionen.
 • Vår tidning Ceforum.
 • Näringslivskontakter.
 • Möjlighet att sitta i ett utskott
 • Möjlighet att vara med i en av våra projektgrupper
 • Gratis lunchföreläsningar
 • Möjlighet att påverka hur föreningen styrs på års- och personvalsmöten.
 • Möjlighet att åka på studentresor med oss till reducerat pris.
 • Och såklart massor med vänner!

 

Om oss – Bli medlem

Medlemskapet är GRATIS och du blir medlem genom att:
1) Skicka ordet ”Cefyrekon” till 72 456.
2) Öppna länken och fyll i uppgifterna (ej smartphone: skriv in länken i adressfältet på din dator).
3) Fyll i formuläret och klicka på ”Skicka”.

Du är nu medlem, välkommen!

Copyright Grafix Studio webbdesign 2013